volg Drs S.J. Kleijn op:

  • Facebook: hulpbijopvoeden
  • Linked In: pub/sonja-kleijn/51/523/626
  • Twitter: sonjakleijn
  • Vimeo: user13066164
  • YouTube: channel/UCUfD1T6cYQ9z62hnarYpPaA?feature=mhee

Meehelpen in het huishouden

Artikel: meehelpen in het huishouden

Uit onderzoek blijkt dat: Kinderen die van drie tot vier jaar meehelpen in het huishouden:

  • Succesvoller zijn als volwassenen.
  • Betere schoolprestaties leveren.
  • Makkelijker carrière doelen bereiken.
  • En betere relaties met ouders en leeftijdsgenoten kunnen onderhouden.

Ook blijkt het meehelpen met huishoudelijke taken goed te zijn voor het zelfvertrouwen van uw kind. Meehelpen in het huishouden moedigt het natuurlijke vermogen om te helpen bij uw kind aan en verder zijn de vele taken goed voor de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek.

Ook is het een goede tegenhanger van alle over stimulatie (Nintendo-DS, WII, Televisie). Huishoudelijke taken zijn vaak rustiger van aard.

En door samen met uw kinderen klusjes te doen ontstaan er vaak leuke en betekenisvolle gesprekken.

Ik ben benieuwd "Helpt uw kind mee in het huishouden?"

meehelpen in het huishouden is leuk voor kinderen

In de praktijk hoor ik vaak ouders zeggen dat ze geen tijd hebben om met hun kinderen te spelen. Dat het leven als zo druk is en dat naast het werk, de sociale verplichtingen en de huishoudelijke taken, weinig tijd over blijft voor kwaliteittijd met de kinderen.

En ik begrijp dat best!

Het valt ook niet mee om steeds maar wat 'leuks' te bedenken voor uw kinderen. Echter na het lezen van dit artikel heeft u een zorg minder: het huishouden!

Uit de wetenschap blijkt dat het heel gezond is dat kinderen meehelpen met huishoudelijke taken. Sterker nog ze vinden het eigenlijk best leuk. Kinderen hebben van nature de drang om te willen leren en u (de ouder) bent hun grootste voorbeeld.

Het kost in het begin misschien wat geduld als uw kind mee wil helpen bij het koken, de auto wassen, de vloer dweilen of de groentetuin onderhouden, maar u zult zien dat uw kind veel leert tijdens deze activiteiten samen met u.

Kinderen vinden het heerlijk dat ze 'grote mensen' dingen mogen doen en ook de tijd en aandacht die u aan ze besteedt is voor hen van grote betekenis. Wees vooral niet te streng voor uw kind, prijs uw kind, geef aanwijzingen, doe het een keer voor en heb vertrouwen in het vermogen van uw kind.

Door de positieve aandacht die u aan uw kind geeft en door het samen bezig zijn, zult u zien dat het contact met uw kind verbetert. U zult merken dat het leuk is om samen met uw kind iets te ondernemen en dat er vaak verrassende gesprekken ontstaan tijdens de dagelijkse bezigheden.

Ik hoor graag van u of u kind meehelpt in het huishouden......

afwassenboot wassen

Bron: www.wired.com/geekmom/2012/06/chores-benefit-kids/  geschreven door: Laura Grace Weldon.

http://lauragraceweldon.com/blog-2/

Het gehele artikel is ook te vinden op mijn facebook pagina.